Gös!

Åt vi i lördags! Prova det här receptet.... ni kommer INTE ångra er! Det är nog fan bland det godaste jag ätit!

Skit i dl, msk å gram... det är oviktigt... prova er fram!! Bättre Gösrecept finns nog inte!

Ingredienser
Portioner: 4

600 g gösfilé
1 msk konc fiskfond + 2 dl vatten
2 dl torrt vitt vin
smör
salt
peppar

SÅS
2-3 msk vetemjöl (Vi använde Maizena... vetemjöl i sås borde förbjudas)
2 msk smör
1 dl vispgrädde
2 äggulor
2 1/2 msk färskpressad citronjuice

POTATISMOS
1 kg potatis
2 dl mjölk
2 äggulor
2 msk smör

GARNERING
200 g svart trumpetsvamp (eller kantareller)
1 burk kräftstjärtar (360 g)
dillvippor


Gör så här
1. Skala och koka potatisen mjuk. Sätt ugnen på 200°C.

2. Lägg fisken i en smord ugnssäker form. Häll på fiskfond, vatten och vin. Täckt med aluminiumfolie. Ugnslaga i ca 15 minuter.

3. Häll av spadet och spara. Fräs mjöl och smör utan att det får färg. Späd med ca 3 dl fiskspad och grädde. Ta från värmen. Vispa ner äggulorna, smöret och citronjuicen. Smaka av med 1/2 tsk salt och 1 krm peppar.

4. Häll av och mosa potatisen. Värm mjölken. Blanda med potatisen. Rör ner äggulor och smör. Smaka av med salt och peppar. Spritsa moset i en ugnssäker form.

5. Höj ugnsvärmen till 250°C. Häll såsen över fisken och gratinera ca 10 minuter i ugnen till fin färg.

6. Stek svampen i lite smör några minuter. Vänd ner kräftstjärtarna och låt dem bli varma. Garnera fisken med det och dill.

Kommentarer
Postat av: Louise

Du har glömt F:et i rubriken. Hahahaha! Fan vad kass humor jag har....

2009-10-11 @ 22:11:41
URL: http://lojsans.blogg.se/
Postat av: Louise

Fan! FJ:et ska det vara...

2009-10-11 @ 22:12:24
URL: http://lojsans.blogg.se/
Postat av: Louise

Hä jag försökte skoja men ah jag är lite kass! Ja jag vill nog inte veta vad ni håller på med där borta. Präktiga damer kan nog ha lite rajraj då och då! Så försök inte intala mig annat du! :D

2009-10-12 @ 07:34:49
URL: http://lojsans.blogg.se/

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0