Grahamsbröd i långpanna



Jag gillar inte att baka bröd. Det blir mjöl i hela köket å det är skitsvårt att torka bort det från bordet sen eftersom det då blir deg av det hela. Jag vill således heller inte använda en brödkavel eftersom det innebär ännu mer mjöl på bordet.
Degen som fastnar under naglar å mellan fingrarna är lätt ångestframkallande.

Men det här är ett bröd som inte kräver att man håller på å kladdar ner hela köket å det blir lagom med disk också = nästan ingen alls!

1 pkt jäst
5 dl ljummet vatten
25 gr rumstempererat smör
1,5 tsk salt
2 msk sirap
12-13 dl vetemjöl
2 dl grahamsmjöl

Lös upp jästen i vattnet, blanda dom övriga ingredienserna.
Jäs ca 30 min
Lägg över degen i långpanna, strö över lite grahamsmjöl å platta ut
Skåra brödet i fyrkanter
Jäs en gång till... typ 30 min blir nog bra
Grädda i mitten... hur länge kommer jag inte ihåg, men det var nog omkring 30 min det också


Kommentarer
Postat av: Felicia

Har nu startat upp en blogg för mina smycken! Den hittar du på: Feliciaa.com



Lottar även ut halsband på min privata blogg: Much.blogg.se :)

2010-09-22 @ 08:55:47
URL: http://much.blogg.se/
Postat av: Anonym

mm gott :)

2010-09-23 @ 17:46:18

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0