Koka ris
Man kokar vatten,ris å en nypa salt tills vattnet kokat bort. Klart!
Det är förmodligen det lättvindigaste man kan göra. Det är lättare än snabbmakaroner.
Pulvermos är fan mer avancerat!
Serverar du dessutom riset direkt ur grytan så behöver du inte ens slösa energi på att ta fram en skål.
Men så kom nån på den briljanta idén att göra det hela enklare (?)
Koka upp vatten å salt, släng i rispåsen å se för fan till att du tar tiden för du har ingen chans att se när det är klart. Du kan heller inte känna på riset utan att förstöra påsen å då har du sabbat allt.
När riset är klart ska du fiska upp påsen, försöka öppna den utan att bränna dig å hälla över det i en skål.
Det ska finnas ett sk "kallt hörn" men vad hjälper det när vattnet har en temperatur på 100 grader å riset är skållhett?
Akta dig för ångan!
Hur tänker man när man köper dessa rispåsar?
Hur kan det möjligen vara enklare än att koka ris på traditionellt vis?

Det är förmodligen det lättvindigaste man kan göra. Det är lättare än snabbmakaroner.
Pulvermos är fan mer avancerat!
Serverar du dessutom riset direkt ur grytan så behöver du inte ens slösa energi på att ta fram en skål.
Men så kom nån på den briljanta idén att göra det hela enklare (?)
Koka upp vatten å salt, släng i rispåsen å se för fan till att du tar tiden för du har ingen chans att se när det är klart. Du kan heller inte känna på riset utan att förstöra påsen å då har du sabbat allt.
När riset är klart ska du fiska upp påsen, försöka öppna den utan att bränna dig å hälla över det i en skål.
Det ska finnas ett sk "kallt hörn" men vad hjälper det när vattnet har en temperatur på 100 grader å riset är skållhett?
Akta dig för ångan!
Hur tänker man när man köper dessa rispåsar?
Hur kan det möjligen vara enklare än att koka ris på traditionellt vis?

Kommentarer
Postat av: Karin
Håller med.. onödigt bara!
Trackback