Försmak av våren
+5 grader. Inte illa! Det ska visserligen bli kallt igen men nu dröjer det inte...
Så fort isgatan här ute är borta så ska jag börja löpträna igen. Jag promenerar varje dag och kör boxercise 2-3 ggr/vecka och ska försöka klämma in styrketräning då o då också.
Jag har hittat lite goda recept på viktväktarna och idag blir det broccoli- och kasslergratäng:
För 4 portioner:
800 g Broccoli
200 g Kassler
1 Gul Lök
1 Klyfta Vitlök
250 g Cocktailtomater
2 tsk Rapsolja
3 dl Standardmjölk
2 msk Majsstärkelse
4 msk Riven ost (max 17%)
1 msk Persilja
1 msk Oregano
Koka upp broccolin och låt den rinna av.
Hacka lök och vitlök, dela tomaterna och strimla kasslern.
Hetta upp oljan och fräs vitlök, lök, tomater och kassler.
Slå i mjölk och strö över redning.
Lägg broccolin i en ugnsfast form och lägg över kasslerfräset.
Smaksätt med salt och peppar och strö över ost och örter.
Tillaga i ugnen 200 grader i 15 minuter.
Servera med rårivna morötter
1 portion är 4 poäng =) Visst blir det godare med grädde men det här duger gott!
Kommentarer
Trackback